Web Analytics Made Easy - Statcounter

Encanto (انکانتو)، شصتمین فیلم انیمیشن دیزنی، مخاطبان را با مادریگال‌ها، خانواده‌ای دوست‌داشتنی، پیچیده و دراماتیک از کلمبیا آشنا می‌کند و داستان دختر نوجوانی را روایت می‌کند که برخلاف سایر اعضای خانواده‌اش هیچ قدرت جادویی ای ندارد و در تلاش است که خود را به خانواده‌اش ثابت کند.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو؛ مریم سواری؛ Encanto (انکانتو)، شصتمین فیلم انیمیشن دیزنی، مخاطبان را با مادریگال‌ها، خانواده‌ای دوست‌داشتنی، پیچیده و دراماتیک از کلمبیا آشنا می‌کند اما آن‌ها یک خانواده معمولی نیستند: همه دارای قدرت جادویی هستند به جز یک  عضو خانواده؛ قهرمان شیرین، مهربان و کمی بی‌دست و پای ما میرابل (Mirabel).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین فیلم فانتزی موزیکال دیزنی، Encanto، درباره یک دختر نوجوان کلمبیایی است که برخلاف سایر اعضای خانواده‌اش هیچ قدرت جادویی‌ای ندارد و در تلاش است که خود را به خانواده‌اش ثابت کند.

این خانواده خارق‌العاده، یعنی مادریگال‌ها در کوه‌های کلمبیا، درون یک شهر پرجنب‌وجوش و در مکانی شگفت‌انگیز و جذاب به نام Encanto در یک خانه جادویی زندگی می‌کنند و جادوی Encanto به هر کودک خانواده هدیه‌ای منحصربه‌فرد می‌بخشد. واژه Encanto خود به معنای جذابیت، زرق‌وبرق، طلسم، لذت یا شادی است و از این کلمه می‌توان برای توصیف چیزهای زیادی استفاده کرد، از جمله مردم، سنت‌ها و جادو که از عناصر مهم این فیلم سینمایی هستند.

 

 از لحظه شروع فیلم، خانواده مادریگال، در مرکز صحنه قرار می‌گیرد، به راحتی می‌توان تحت تأثیر تعداد زیادی از نام‌ها و قدرت‌هایی که در هر لحظه توصیف می‌شوند قرار گرفت و در آن‌ها غرق شد. آهنگ تند میرابل در دقایق ابتدایی فیلم مقداری گیج‌کننده است اما راهنمای بسیار خوبی برای شناخت اولیه این خانواده است.

داستان Encanto

ماجرای انیمیشن Encanto در کوه‌های کلمبیا اتفاق می‌افتد و حول محور یک دختر نوجوان می‌چرخد که تلاش می‌کند جایگاه خودش را در میان خانواده و روستایی که در آن زندگی می‌کند، پیدا کند. میرابل در یک روستای سحرآمیز و در میان خانواده‌ای زندگی می‌کند که هرکدام از اعضای آن نیروی جادویی منحصربه‌فردی دارند. اجداد این خانواده در سالیان گذشته و پس از جان سالم به‌دربردن از یک فاجعه، قدرت‌های ویژه‌ای دریافت کرده بودند و سرزمینی جادویی به آنان هدیه داده شد. نسل کنونی آن‌ها، همراه با یکدیگر در یک خانه سحرآمیز زندگی می‌کنند، هر عضو خانواده پس از رسیدن به 5 سالگی، قدرت ویژه‌ای دریافت می کند و گستره توانایی های آنان اشکال متفاوتی من جمله کنترل آب‌وهوا، تغییر شکل، قدرت بدنی بالا، صحبت با حیوانات و... را در بر می‌گیرد. با تمام این تفاسیر، میرابل که برخلاف سایر اعضای خانواده‌اش موفق به دریافت هیچ نیروی خارق‌العاده‌ای نشده، تمام تلاشش را به کار می‌گیرد تا ثابت کند که به این خانواده جادویی تعلق دارد.

بعد از سال‌ها و پس از ناتوانی میرابل در گرفتن قدرت جادویی که موجب ناامیدی اعضای خانواده شده بود، حال نوبت عضوی دیگری از خانواده مادریگال یعنی آنتونیو (Antonio) بود که پس از رسیدن به سن پنج‌سالگی قدرت جادویی‌اش را دریافت کند و چون گرفتن این هدیه جادویی افتخار بزرگی به شمار می‌آید، تمام روستا در این مراسم حضور دارند. شکست میرابل در گرفتن قدرت جادویی همچنان در ذهن دهکده، خانواده، و به‌خصوص آلما، مادربزرگ میرابل پررنگ است و در مورد مراسم هدیه آنتونیو حرف و حدیث زیادی وجود دارد چرا که این بار باید مراسم به‌خوبی پیش برود و آنتونیو هدیه‌اش را دریافت کند تا به مردم شهر اطمینان دهند که جادو هنوز قوی است. در همان روزی که بنا بود روز فرخنده‌ای باشد، میرابل متوجه ترک‌هایی در خانه جادویی‌شان می‌شود، شمع قدرت جادویی اعضای خانواده کم سو می‌شود و اکنون همه چیز به میرابل بستگی دارد تا بتواند خانه و خانواده‌اش را نجات دهد. میرابل برای کمک به اعضای خانواده‌اش شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کند و در این میان به جستجوی عموی ولگردش برونو (Bruno) نیز می‌پردازد، کسی که سال‌ها پیش به‌خاطر پیشگویی‌های شومش از خانواده تبعید شده بود؛ میرابل خود را در مقابل پیشگویی ای در مورد آینده جادوی خانواده‌اش می‌بیند و به‌سوی ماجراجوییای قدم می‌گذارد تا دریابد که چگونه می‌تواند جلوی اتفاقات بد پیش رو را بگیرد.

 

ریشه‌های کلمبیایی

همانند انیمیشن "کوکو" ساخته پیکسار که به مکزیک و فرهنگش ادای احترام کرد، Encanto نیز به ریشه‌های کلمبیایی خودش وفادار مانده. از بهره‌گیری ازگل‌ها و حیوانات خاص آن منطقه گرفته تا استفاده از آهنگ‌هایی که موسیقی فولکلور کشور مربوطه را در خود جای ‌داده‌اند، همگی یک پیشرفت جالب را در سیر روایت‌های دیزنی و پیکسار نمایان می‌کنند که آن‌ها را وارد مرحله تور جهانی داستان‌سرایی می‌کند.

سازندگان Encanto دیزنی در مورد تلفیق فولکلور ماورایی با پویایی مشترک خانواده و فرهنگ کلمبیایی سخن می‌گویند؛ میل به روایت یک داستان درباره دیدگاه‌های مختلف یک خانواده، یکی از عواملی بود که فیلمسازان را وادار کرد تا Encanto را در کلمبیا، کشوری در آمریکای جنوبی با ریشه‌های فرهنگی عمیق بومی، اروپایی و آفریقایی بسازند. کلمبیا همچنین دارای یک سنت غنی از رئالیسم جادویی است و جایی است که جادو به‌عنوان جنبه‌ای از واقعیت زندگی روزمره به شمار می‌رود. در Encanto تعامل قوی بافرهنگ لاتین و احترام به آن در تمام ابعاد آن وجود دارد. رنگ پوست اعضای خانواده مادریگال از روشن به تیره‌تر و بافت موهای آن‌ها از صاف تا فرفری را نیز در بر می‌گیرد که این ویژگی خود نیز مقدمه‌ای برای بیان هدف اصلی داستان که پذیرش خود واقعی است، می‌باشد.

خانواده و خود واقعی

با شنیدن واژه خانواده چه احساسی به سراغتان می‌آید؟ ممکن است احساس عشق شما را در بربگیرد، شاید احساس خشم، شادی و یا حتی اضطراب را تجربه بکنید و ممکن است که تمام این احساس‌ها درآن‌واحد به سراغتان بیایند، اما بخش مهم ماجرا این است که همراه با تمام این احساس‌ها، خود را متعلق به خانواده می‌دانید. واژه‌هایی که از آن‌ها صحبت به میان آوردیم تنها بخش کوچکی از مکنونات قلبی شخصیت اصلی داستان، یعنی میرابل است. همه اعضای خانواده قدرت منحصربه‌فرد خود را دارند، جز او و این ریشه درگیری قهرمان داستان است. درحالی‌که Encanto سرشار از رئالیسم جادویی مسحورکننده است، هسته اصلی داستان را خانواده تشکیل می‌دهد. فیلم‌های انیمیشن اخیر دیزنی الگوی نسبتاً واضحی را به نمایش درآورده‌اند و محور اصلی داستان‌ها را به‌جای عشق رمانتیک بر مبنای عشق در فضای خانواده پایه‌گذاری کرده‌اند. انیمیشن Moana (موانا) در سال 2013 را می‌توان شروع این روند دانست و انیمیشن Froozen (یخ زده) که در سال 2016 پخش شد محبت خواهرانه میان السا و آنا را به تصویر می‌کشید. انیمیشن Encanto را نیز می‌توان ادامه دهنده راه انیمیشن های پیش از خودش در تبیین جایگاه خانواده دانست.

 

درگیری اولیه در فیلم این است که جادوی خانواده در حال مرگ است و شمع جادو در خطر خاموش شدن قرار دارد، اما منشأ همه این‌ها درگیری درون خانواده است. بخش قابل‌توجهی از فیلم صرف کاوش در روابط خانواده مادریگال‌ها می‌شود و بیشتر درگیری‌ها بر نزاع‌های بین‌فردی و ناامنی‌های درون خانواده متمرکز است. همان‌طور که فیلم پیشرفت می‌کند، هر یک از مادریگال‌ها سطوحی از ویژگی‌های منفی را در مورد قدرت‌های خود نشان می‌دهند. اختلافات بین‌فردی بین مادریگال‌ها آن‌قدر زیاد است که خانواده در خطر فروپاشی قرار می‌گیرد و با فروپاشی پویایی خانواده، قدرت شمع جادویی نیز کاهش می‌یابد. در اوج فیلم، شمع خاموش می‌شود و جادو می‌میرد. تنها با بازبینی منشأ جادو و کنار آمدن با آسیب ناشی از آن، جادو بازمی‌گردد. میرابل در پایان داستان سرانجام به این واقعیت پی می‌برد که برای خاص بودن نیاز نیست که قدرت ویژه‌ای داشته باشد؛ این فیلم از فردیت تجلیل می‌کند و همچنین تاکید می‌کند که این استعداد یا قدرت نیست که کسی را خاص می‌کند بلکه قلب و شخصیت اوست که باعث می‌شود بدرخشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انیمیشن معرفی انیمیشن دیزنی اعضای خانواده اش مادریگال ها اصلی داستان قدرت جادویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت ورزش و جوانان برای حل مشکل مالکیت باشگاه های اسقلال و پرسپولیس تصمیم به واگذاری عمده سهام این دو باشگاه گرفت تا پس از واگذاری ۹۵ درصدی آنها (۱۰ درصد عرضه اولیه و ۸۵ درصد بلوک سهام) تا آرامش روحی و مالی را برای طرفداران دو تیم پایتخت ایجاد کند.

تیم هایی که هرسال درگیر دریافت مجوز حرفه ای خود برای حضور در رقابت های بین المللی باشگاهی بودند قرار بود نظاره گر پیشرفت اداری، اقتصادی و همچنین جایگاه باشگاه‌داری خود باشند تا شاید رویای خیلی از طرفداران برآورده شود.

واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در ابتدا خشنودی هواداران این تیم را برای خروج از بحران های متوالی اقتصادی به همراه داشت اما مدیران این مجموعه صنعتی تصمیم گرفتند در نخستین جلسه پسوند «خلیج فارس» را به اسم استقلال اضافه کنند که بنابر اعلام علی عسکری مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، این موضوع بر اساس همین سیاست، در راستای حفظ وحدت رویه، سیاست حاکمیت شرکتی و همچنین روز مبارک خلیج فارس، بر اساس تصمیم مالکان جدید تیم محبوب استقلال، صورت گرفت.

بدون شک اضافه شدن واژه «خلیج فارس» در واکنش به برخی تهاجم های فرهنگی و رفتارهای دشمن ستیزانه، پاسخ بسیار قاطعی است که می تواند در ابعاد مختلف فرهنگی مورد ارزیابی هم قرار بگیرد. با این حال تغییر اسم باشگاه هایی که قدمت دیرینه در ورزش کشور دارند می تواند تبعات ذهنی و روحی زیادی را به همراه داشته باشد که کار را برای خریداران کلان آنها سخت تر می کند.

قطعاً حضور هلدینگ های پتروشیمی جنبه‌های مثبت زیادی برای حل و فصل مشکلات مدیریتی استقلال دارد اما ورود به اسم این باشگاه در نخستین جلسه های کاری نشان می دهد دغدغه همچنان باید روی دوش هوادار باشد.

نگاهی به تغییر نام اسامی تیم های بزرگ در فوتبال جهان نشان می دهد که این تغییر کمترین تاثیر را در ساختار برند قدیمی آن باشگاه ها داشته است.

سران چینی باشگاه اینتر پس از خریداری عمده سهام این باشگاه با شایعه های عجیبی در فضای رسانه ای کشور ایتالیا مبنی بر تغییر اسم و برند باشگاه روبرو شدند. گاتزتا و کوریره اسپورت نوشته بودند که در ماه مارس سال ۲۰۲۱ همزمان با رونمایی از لوگوی جدید باشگاه اینتر، نام رسمی این باشگاه نیز از «اف‌سی اینترناتزیوناله میلانو» به «اینترمیلانو» تغییر خواهد کرد، اما در ادامه این موضوع به طور کامل تکذیب شد چرا که مالکان چینی باشگاه اینتر، به هیچ عنوان قصد تغییر نام تاریخی این سازمان را نداشته و نام رسمی باشگاه، اف‌سی اینترناتزیوناله میلانو باقی ماند اما لوگوی باشگاه تغییرات جزیی پیدا کرد که اتفاقاً مورد استقبال هواداران اینتر قرار گرفت.

در این بین البته باشگاه های بزرگی همچون آرسنال، منچسترسیتی و بارسلونا برای احیای ساختارهای خود نظیر ورزشگاه حاضر به پذیرش گزینه های تبلیغاتی شدند. آرسنال ورزشگاهی جدید ساخت و آن را به اسم هواپیمایی امارات اسپانسر اصلی خود گذاشت.

بارسلونا پس از مذاکره با یکی از بزرگترین شرکت های فعال در پلتفرم موسیقی حاضر شد اسم آنها را در کنار اسم ورزشگاه نیوکمپ قرار دهد. پلتفرم محبوب موسیقی لوگوی خود را روی لباس تیم‌های بانوان و مردان بارسلونا از سال ۲۰۲۳ به مدت چهار سال قرار می دهد و همچنین به عنوان بخشی از این قرارداد همکاری، لوگوی اسپاتیفای کنار نام ورزشگاه نوکمپ قرار خواهد گرفت و اکنون این استادیوم با نام Spotify Camp Nou شناخته خواهد شد.

نمونه داخلی در تغییر اسم نیز وجود داشت. به طور مثال باشگاه پرسپولیس در دیماه ۱۳۶۵ تحت پوشش بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی قرار گرفت. بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت نام تیم را به «آزادی» تغییر دهد. بازیکنان با این تغییر نام موافق نبودند. در ۲۷ بهمن ۱۳۶۵، نام باشگاه رسماً به «پیروزی» تغییر یافت. اداره کل تربیت بدنی استان تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «این تغییر نام به پیشنهاد بازیکنان صورت گرفته است. با این وجود، رسانه‌ها و مردم ایران بیشتر نام پرسپولیس را به کار می‌بردند. مدت‌ها بر سر قانونی بودن استفاده از نام پرسپولیس یا پیروزی بحث‌هایی بر سر زبان‌ها بود تا اینکه سرانجام در ۲۲ فروردین ۱۳۹۱، محمد رویانیان، مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس، از رأی قطعی دادگاه برای بازگشت برند پرسپولیس خبر داد.

تغییر اسم نه تنها هرگز از سوی هواداران دو آتشه در استادیوم ها بر زبان ها نچرخید بلکه واکنش منفی آنها را از لحاظ روانی به همراه داشت. بدون شک هرگونه تغییر اسمی تنها بازی روانی برای طرفداران یک باشگاه قدیمی به همراه دارد و شاید در موضوع برندینگ هم تبعات منفی خود را به همراه داشته باشد. تیم هایی که حتی هوادارانش نسبت به اسم های کوچک برای اسپانسرینگ روی پیراهن خود هم حساس هستند بدون شک نسبت به تغییر اسم یا اضافه شدن پسوند و پیشوند نیز واکنش نشان خواهند داد.

شاید اگر خریداران جدید سرخابی ها برای استفاده از برندهای خود تصمیمات مهم تری جهت استفاده از فضای بکر ورزش کشور در تبلیغات یا فراهم کردن زیرساخت های مد نظراتخاذ می کردند تاثیرهای مثبت زیادی در بین اهالی فوتبال بگذارد.

حال باید دید آیا تغییر اسم باشگاه استقلال به طور رسمی ثبت خواهد شد یا این باشگاه بدون ایجاد حساسیت برای هواداران فوتبالی به کارش ادامه می دهد.

کد خبر 6092709

دیگر خبرها

  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند! / انیمیشن عمر مومنی
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند
  • شخصیت‌های ماندگار در دنیای انیمیشن‌های نوستالژیک
  • وینیسیوس: حالا وقت شب جادویی در برنابئو است
  • وضعیت خراب داروین نونیز و نیکولاس جکسون در گلزنی و تمام کنندگی به روایت انیمیشن بلیچر ریپورت / فیلم
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری